Compania aeriană Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, în valoare de aproape 380.000 de euro. În baza contractului, compania trebuie să asigure minimum două frecvenţe săptămânale de la Sibiu, până în noiembrie anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Consiliul Judeţean Sibiu şi compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de CJ Sibiu.
 
Wizz Air este a treia companie aeriană care beneficiază de schema de ajutor de stat finanţată de CJ Sibiu, alături de Lufthansa şi Austrian Airlines, cu care au fost încheiate contracte în luna iulie, respectiv în luna noiembrie.
 
Conform contractului, compania Wizz Air îşi asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu şi va primi din partea Consiliului Judeţean Sibiu 1,3 euro/loc alocat la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 euro.
 
Wizz Air trebuie să asigure minimum două frecvenţe săptămânale în perioada asumată: 1 decembrie 2021 - 30 noiembrie 2022. 
 
"Prin contractul încheiat cu compania Wizz Air, principalul operator de zbor care asigură curse de pe aeroportul nostru, vom reuşi să menţinem pentru sibieni un număr crescut de destinaţii în care pot ajunge. Ne dorim un judeţ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susţinere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar şi a autorităţilor. În cazul Wizz Air, compania şi-a asumat alocarea unei capacităţi de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanţare", a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. 
 
Wizz Air a început dezvoltarea operaţiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. În prezent, Wizz Air operează zboruri directe de la Aeroportul Internaţional Sibiu spre şapte destinaţii: Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn şi Karlsruhe Baden-Baden. 
 
Consiliului Judeţean Sibiu este proprietarul, finanţatorul şi autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Sibiu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.