Localnicii din comuna Păuleşti, judeţul Vrancea, sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-şi da acceptul ca Fundătura, în prezent cătun, să devină sat al comunei alături de Păuleşti şi Hăulişca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe listele permanente există peste 1.500 de votanţi, iar pentru a trece referendumul la urne trebuie să se prezinte peste 480 de persoane din care mai mult de jumătate trebuie să fie de acord cu transformarea cătunului Fundătura în sat.

”Sunt, ca la fiecare alegeri, 3 secţii de votare, acum le organizăm, iar oamenii din comună din ceea ce am discutat toţi sunt de acord cu înfiinţarea satului şi sperăm, de asemenea, pe o prezenţă mai mare decât numărul minim necesar", a declarat Dănuţ Soare primar al comunei Păuleşti.

Potrivit primarului, pentru organizarea referendumului, Primăria a alocat 20.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru emiterea buletinelor de vot, stampile, materiale anti-COVID şi plata reprezentanţilor din secţiile de votare.

”Am alocat iniţial 20.000 de lei, dar vom vedea dacă banii aceştia sunt suficienţi, iar, dacă nu, vom mai aloca. Fiind un eveniment unic în istoria comunei noastre nu am avut experienţa necesară pentru a pune de la început toţi banii”, a precizat primarul.

În legătură cu necesitatea transformării cătunului Fundătura în sat, edilul din Păuleşti spune că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme,  în timp ce celelalte două sate au înregistrat un regres şi că localnicii din Fundătura au nevoie de condiţii adaptate vremurilor în care trăim.

”În primul rând, acest cătun s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme la nivelul comunei faţă de celelalte două sate care au început să aibă un regres. Sunt foarte mulţi tineri în zonă care vor să se dezvolte, vor să aibă o identitate, o şcoală, o biserică. Pe lângă aceasta, vor să aibă şi ei condiţii pe lângă alimentarea de apă de care beneficiază în prezent vor drumuri, vor.... şi noi sperăm ca prin înfiinţarea acestui sat să putem dezvolta zona respectivă la condiţii normale de viaţă şi de trai", a mai declarat Dănuţ Soare.

Dacă referendumul din satul Păuleşti va trece, acesta va trebuie validat în Parlament, iar apoi va trebui emisă o Hotărâre de Guvern prin care să se înfiinţeze noul sat al comunei.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.