Opt copii din Râmnicu Sărat care se aflau într-o tabără sportivă la Odobeşti, în judeţul Vrancea, au ajuns la spitalul din Focşani, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a demarat o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean ”Sfântul Pantelimon” din Focşani, Alina Cosma, patru dintre copii au ajuns la spital, joi seară, în jurul orei 21.00. ulterior, alţi patru au fost aduşi, prezentând simptome specific unei toxiinfecţii alimentare.

Copiii acuzau dureri de burtă, de cap şi vomitau. Doi dintre copii au avut nevoie de perfuzii pentru a fi stabilizaţi, în timp ce restul au primit injecţii intramusculare cu medicamente antivomitive.

În cele din urmă, în cursul nopţii de joi spre vineri, copiii au fost externaţi.

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea au demarat o anchetă pentru a stabili ce le-a provocat copiilor cu vârste între 9 si 13 ani starea de rău.

Unii dintre ei le-au spus medicilor care i-au îngrijit că au fost la o piscină şi au mâncat se pare la un restaurant din Odobeşti, după care spre seară li s-a făcut rău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.