Cele mai slabe rezultate obţinute de elevi la simulările examenelor naţionale au fost la proba de matematică, totuşi 14 copii de clasa a VIII-a au luat nota maximă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit situaţiei transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, la simularea Evaluării Naţionale, la matematică au promovat 41,04% dintre candidaţi.

La proba de limba şi literatura română au obţinut note peste 5.00 61,48% dintre candidaţi.

Cincisprezece copii au luat note maxime, unul la limba şi literatura română şi 14 la matematică, conform datelor de la ISJ.

Din cei 3.081 de elevi de clasa a VIII-a, la simularea probei de limba şi literatura română s-au prezentat 88,15% dintre aceştia, iar la matematică - 88,41%.

La simularea examenului de Bacalaureat, la proba de limba şi literatura română au promovat 53,86% dintre elevii de clasa a XI-a şi 60,42% dintre elevii de clasa a XII-a.

Proba obligatorie a profilului a fost promovată de către 41,17% dintre elevii de clasa a XI-a şi 58,13% dintre elevii de clasa a XII-a. În timp ce la proba la alegere a profilului şi specializării, la care au participat doar elevii din anii terminali de liceu, au promovat 58,32% dintre candidaţi.

Prezenţa la simularea examenului de Bacalaureat a variat, în funcţie de probe, între 77,07% şi 89,18%. 

Conducerea ISJ Vrancea susţine că după centralizarea acestor rezultate urmează o analiză atentă şi vor fi luate măsuri punctual, pentru ca în vară rezultatele obţinute de elevi la examenele naţionale să fie mai bune decât cele de la simulări. 

Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat s-au desfăşurat în săptămâna 13 - 17 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.