Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri seară, numirea medicului Andreea Moldovan în funcţia de secretar de stat. ”Va avea pentru perioada următoare responsabilităţi pe gestionarea crizei şi campania de vaccinare”, a precizat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Doamna doctor Andreea Moldovan este de astăzi Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii. Mulţi dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureş, este medic primar cu specializarea în boli infecţioase şi medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelenţă a Societăţii Internationale de Boli Infecţioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în acelaşi spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecţiilor nosocomiale din spitale şi salvarea de vieţi omenesti”,  a scris, miercuri seară, pe Facebook, Vlad Voiculescu. 
 
Acesta a explicat că Andreea Moldovan s-a reîntors în ţară, iar în 2013 spitalul în care a a fost coordonator al Compartimentului Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale a câştigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 
 
”De anul trecut a preluat funcţia de director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi COVID. S-a implicat, alături de alţi voluntari, în cursuri şi campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice şi prevenirii infecţiilor atât pentru cadre medicale cât şi pentru studenţi, populaţie generală sau copii. Îi mulţumesc doamnei doctor că a acceptat să se alăture echipei de la Ministerul Sănătăţii. Va avea pentru perioada următoare responsabilitaţi pe gestionarea crizei şi campania de vaccinare”, a mai precizat ministrul Sănătăţii. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.