Ministrul Sănătăţii, Vlad voiculescu, a anunţat, marţi, că un funcţionar din Miniserul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit nici după adoptarea bugetului. ”Trebuia să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”, a afirmat Voiculescu, precizând că doar în cursul zilei de luni s-au cerut sumele de la Ministerul finanţelor Publice. Voiculescu precizează că plăţile către direcţiile de sănptate au început deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banii au fost ceruţi de la Ministerul Finanţelor, e adevărat că abia ieri, şi plăţile au început deja să se facă. Mâine se vor continua către reţelele de sănătate publică”, a declarat Vlad Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat despre plata personallui din centrele de vaccinare.

Voiculescu a explicat că cererea pentru fondurile necesare nu era treaba ministrului, de vină fiind un funcţionar public.

Întrebatd acă acesta mai este n funcţie, Voiculescu a afirmat: ”Legea funcţionarului public e relativ clară şi nu poţi să iei măsuri de pe o zi pe alta şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează, şi nu de ieri, de azi, şi câteodată sunt întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe întârzieri”.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Voiculescu a precizat că tto ce trebuia să facă funcţionarul din Minister este ”să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare se vor face plăţile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului national.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.