Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Reşiţa a decis să reducă vizitele rudele bolnavilor internaţi, din cauza numeroaselor cazuri de rujeolă şi viroze respiratorii. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi 57 de pacienţi cu rujeolă, 35 dintre aceştia având vârste de până la zece ani. Până acum, doi copii din Caraş-Severin care aveau rujeolă au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan, a declarat, joi, pentru News.ro că s-a luat decizia restrângerii vizitelor aparţinătorilor în unitatea medicală.

”Nu putem vorbi de o carantină. Este o restrângere a vizitelor aparţinătorilor. Îi lăsăm să intre doar în programul vizitelor pe secţii. Încercăm să reducem vizitele din cauza rujeolei şi a virozelor respiratorii”, a spus Secăşan.

El a precizat în acest moment la Spitalul Judeţean Reşiţa sunt internaţi 57 de pacienţi cu rujeolă, 35 dintre aceştia având vârste de până la zece ani, iar restul de peste 15 ani.

Până acum, doi copii din judeţul Caraş-Severin au murit din cauza rujeolei. Copiii au decedat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

La Timişoara, la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internaţi, în prezent, 44 de pacienţi cu rujeolă, doi fiind adulţi.

”Avem un caz mai grav, un copil, care este internat la Terapie Intensivă. Acesta are rujeolă, dar şi bronhopneumonie”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului timişoarean, Virgil Musta.

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, de la începutul lunii ianuarie şi până în prezent, au fost internaţi o sută de pacienţi cu rujeolă.

Anul trecut, doi copii din judeţul Timiş care au fost diagnosticaţi cu rujeolă au murit, iar un al treilea caz este în curs de confirmare. De la începutul acestui an, au fost înregistrate alte două decese, unul în 10 ianuarie, iar cel de-al doilea în 20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.