Ministrul Muncii, Violeta Alexanru, anunţă că a verificat Casa de Pensii din Piatra Neamţ, unde a găsit aglomeraţie, ”o instituţie prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate, iar conducerea în concediu”. De asemenea, la ITM a găsut birouri goale şi accesul îngrădit. ”Văd o rezistenţă la schimbare. Se menţin aceleaşi vechi principii în care şefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere”, afirmă ministrul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Le cer şefilor din Casele de Pensii, precum şi angajaţilor, să coboare din birou şi să interacţioneze cu cetăţenii care au solicitări/întrebări şi aşteaptă un răspuns/o îndrumare în faţa instituţiei. Se creează aglomeraţie în faţa instituţiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetăţenilor. Văd o rezistenţă la schimbare. Se menţin aceleaşi vechi principii în care şefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere”, a scris, marţi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta afirmă că oamenii trebuie să fie ascultaţi, nu ţinuţi la distanţă.

”Lipsa de management aduce ineficienţă, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuţiilor unei instituţii. La Piatra Neamţ, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituţie prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate, iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în aşteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă”, a mai scris ministrul Muncii.

Violeta Alexandru susţine că este nevoie de soluţii cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare şi să elimine munca ineficientă.

”Având aceleaşi proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluţiilor actuale, se va ajunge la aceleaşi rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore şi ore în şir. Din această cauză, creşte şi numărul dosarelor cu termen de răspuns depăşit: documentele se găsesc şi se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile”, mai spune ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mers şi la ITM Piatra Neamţ, unde a găsit birourile goale.

”Şefii în concediu şi birourile goale, iar accesul în instituţie îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortăreţe. ITM-ul este o instituţie publică, deschisă publicului. Orice cetăţean poate intra într-o instituţie fără a-i fi îngrădit acest drept”, a mai scris ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.