Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că biletele de tratament şi odihnă pentru pensionari trebuie repartizate mai eficient. Ministrul spune că, deşi cererea pare mare, totuşi rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an şi va analiza din ce motive se întâmplă ac est lcuru. De asemenea, Alexandru anunţă simplificarea procedurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biletele de tratament şi odihnă pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient. Cererea pare mare (sunt influenţată, recunosc, şi de numărul mare de mesaje pe acest subiect!) şi totuşi rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an. 15.000 de pensionari ar putea să îşi trateze afecţiunile şi să beneficieze de aceste oportunităţi gândite special pentru ei şi pentru nevoile lor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, în 2019, au fost contractate 179.446 bilete de tratament si odihnă pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire şi numai 165.562 au fost ridicate efectiv.

”Nu toţi le şi folosesc, chiar dacă urmează tot procesul şi au răbdarea necesară de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistică de tratament. În sistem este şi Casa de Pensii, dar sunt şi parteneri contractaţi. Statul are şi companie în domeniu: Societatea de Tratament Blanear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) cu 13 spaţii balneare, restaurante şi baze de tratament balnear. Ar trebui să meargă lucrurile foarte bine. Vedem.
Voi analiza în profunzime în următoarea perioadă de ce se întâmplă ca biletele să nu fie folosite, în ce măsură se întâmplă din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmează măsuri de simplificare”, a mai scris inistrul Muncii.

Alexandru anunţă că va prezenta, în şedinţa de Guvern de marţi, proiectul pe 2020 în Guvern pentru a nu perturba calendarul de distribuţie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi este şi Proiect de Hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.