Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a anunţat că vor fi realizate reparaţii capitale pentru reabilitarea apărărilor de mal ale lacului Herăstrău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Începutul acestei săptămâni aduce o veste bună, pe care mă bucur să o împărtăşesc cu voi! Pentru prima dată din 1966, administraţia publică va realiza reparaţii capitale pentru reabilitarea apărărilor de mal ale lacului Herăstrău.
 
Astăzi, 14.02.2023 au fost transmise în SEAP anunţurile de participare în vederea publicării celor două proceduri şi anume:
 
- Servicii de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectul de investiţie reparaţii capitale apărări de mal lac Herăstrău, inclusiv apărări de mal insule Herăstrău, având o valoare estimată la 51.109.675,00 RON fără TVA
 
- Servicii de proiectare pod pietonal traversare lac Herăstrău zona CF, fazele DTAC, PT, DDE, asistenţă tehnică proiectant şi execuţie lucrări, având o valoare estimată la 3.764.067,67 RON fără TVA”, a scris Horia Tomescu, marţi pe Facebook. 
 
El a adăugat că „lacul Herăstrău constituie un punct de interes deosebit pentru autorităţile locale, atât din punctul de vedere a faptului că face parte din istoria Bucureştiului cât şi din punct de vedere al spaţiului ce reprezintă o atracţie pentru locuitori şi turişti”. 
 
Tomescu a amintit şi de podul pietonal din parcul Herăstrău, zona căii ferate, pentru care ar dori să achiziţioneze servicii şi lucrări de execuţie, fapt pentru care invită ofertanţii şi operatorii economici interesaţi să intre în SEAP şi să depună oferte.
 
„În ceea ce priveşte podul pietonal din parcul Herăstrău, zona căii ferate, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi persoane, creşterea siguranţei de deplasare şi reducerea costurilor de exploatare, scăderea ratei accidentelor şi dezvoltarea infrastructurii existente au fost principalele obiective pentru care ne-am dorit să achiziţionăm servicii de proiectare şi execuţie lucrări de investiţie. Cu această ocazie invităm ofertanţii şi operatorii economici interesaţi şi calificaţi să intre in SEAP şi să depună oferte pentru cele două proiecte, aflate în faze iniţiale şi pentru care dorim să finalizăm operaţiunile”, a completat Horia Tomescu. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.