Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu îi invită pe sindicaliştii din cadrul STB pentru a analiza propunerile înaintate în cadrul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în cadrul unui grup de lucru. Sindicaliştii au ameninţat cu greva generală, fiind nemulţumiţi că, după expirarea Contractului Colectiv de Muncă, la data de 31 august, negocierile cu conducerea STB pentru un nou contract au eşuat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Bujduveanu a transmis o invitaţie către conducerea Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti. 
“Vă invităm să luaţi parte la un grup extins de lucru pentru a discuta propunerile înaintate în cadrul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Această întâlnire va oferi oportunitatea de a analiza detaliat fiecare propunere şi de a găsi soluţii optime care să asigure beneficii echitabile atât pentru lucrătorii din transport, cât şi pentru locuitorii municipiului Bucureşti”, se arată în invitaţia transmisă de viceprimarul Capitalei. 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
 
De asemenea, reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au precizat că Primăria Capitalei intervine pentru aplanarea conflictului colectiv de muncă din Societatea de Transport Bucureşti. 
“Primăria Capitalei intervine pentru aplanarea conflictului colectiv de muncă din Societatea de Transport Bucureşti STB SA. Conducerea Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) a primit o invitaţie oficială la o întâlnire de lucru în care se vor discuta detaliat propunerile Sindicatului şi se vor căuta soluţiile care să evite o grevă generală în transportul public de suprafaţă din Capitală”, au precizat reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti. 
 
Directorul Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a afirmat recent că a fost notificat de sindicalişti privind începerea conflictului colectiv de muncă, aceştia ameninţând cu greva generală, în cazul în care nu sunt majorate salariile. În prezent, un şofer angahjat al STB câştigă peste 6.600 de lei net pe lună, însă unii au cerut şi un aşa-numit "spor de burduf", pentru conducerea vehiculelor cu o lungime mai mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.