Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, luni, că regula ca guvernele să fie politice este esenţială pentru democraţie, iar aceste guverne formate din independenţi apar în situaţii de criză, el adăugând că ceea ce a făcut până acum guvernul tehnocrat a fost un experiment, însă s-a străduit să „construiască acolo unde au fost lucruri nefăcute”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Într-adevăr, apar foarte rar guverne de independenţi, care pot fi numite guverne tehnocratice. Apar în situaţii de criză şi nu aceasta este regula politicii. Regula politicii este, şi cred că aşa se dezvoltă democraţia, să avem guverne cu un plus de legitimitate, guverne care sunt rezultate din alegeri. Ceea ce am făcut noi acum, în guvern, a fost un experiment, cred că am făcut şi foarte multe lucruri bune, ne-am străduit să construim acolo unde am găsit lucruri nefăcute, să rezistăm la crize, am comunicat bine cu Parlamentul. Sigur că, în campanii electorale, partidele vor găsi cel mai simplu să facă o critică a guvernului tehnocrat şi întotdeauna a Guvernului care există în loc. Dar trebuie să avem guverne politice, care să aibă în spate o voinţă politică şi Parlament puternic, pentru că altfel nu se va dezvolta România. Sigur că au fost şi Guverne cu 75%, la un moment dat, susţinere parlamentară, care nu au reuşit să modifice România, dar şi atunci n-au reuşit să modifice lucruri importante, pentru că nu a existat în spate o înţelegere între partidele care existau în acea coaliţie foarte mare. Deci nu întotdeauna numărul rezolvă acest lucru, dar regula că guvernele trebuie să fie politice este una esenţială pentru democraţie. Celelalte lucruri sunt excepţii", a declarat Dîncu în cadrul Forumului „Parteneriate pentru dezvoltarea României”

Răspunsul vicepremierului vine în contextul declaraţiei primarului general, Gabriela Firea, care a spus, în cadrul aceluiaşi eveniment, că este de părere că guvernul tehnocrat este un accident democratic. În acest context, Dâncu s-a declarat de acord cu afirmaţiile primarului.

„Noi am colaborat foarte bine şi colaborăm foarte bine şi ceea ce a spus mi se pare corect. Şi eu cred acest lucru”, a precizat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.