Ministerul Sănătăţii a dispus, marţi, verificări la Spitalul de Obstetrică Ginecologie ”Panait Sârbu” din Bucureşti, după ce doi copii născuţi aici au fost internaţi la o altă unitate medicală cu stafilococ auriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB) să verifice informaţia apărută la Spitalul de Obstetrică Ginecologie “Panait Sârbu” din Capitală, după ce la Spitalul de Urgenţă Copii Grigore Alexandrescu au fost internaţi doi copii infectaţi cu stafilococ auriu. Copiii au fost născuţi în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obsterică Ginecologie Panait Sârbu”, au transmis, marţi după-amiază, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, în perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari ai DSPMB însoţiţi de  medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Mai mult, DSPMB a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” să transmită, până la dată de 07.05.2019, date referitoare la data internării mamelor, datele de naştere ale copiilor, tipul naşterii, diagnosticul la externare, data externării.

Totodată au fost solicitate măsurile instituite în ceea ce priveşte investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuţi în perioada 25.03.2019-30.04.2019.

 ”Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate în cadrul autocontrolui, în secţiile de neo-natologie, obstetrică-ginecologie, bloc operator, sterilizare şi biberonerie precum şi rezultatele testării personalului privind portajul. Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”,  a solicitat DSPMB date referitoare la copiii născuti prin operaţie cezariană în intervalul 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare”, a mai preizat Ministerul Sănătăţii.

Totodată, DSPMB a solicitat tuturor unităţilor sanitare publice şi private să comunice dacă s-au prezentat/internat copii născuti în perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, cu simptomatologie ce ar putea fi asociată infecţiei stafilococice cu MRSA.

”Din informaţiile primite  până în prezent, în Spitalul  Clinic de Urgenţă pentru copii  Grigore Alexandrescu au fost internate două cazuri din care unul  a fost externat”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În decembrie 2018, un focar de stafilococ auriu a fost confirmat la Spitalul ”Panait Sârbu” din Bucureşti, analizele ieşind pozitive la peste 45 de copii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.