Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a declarat despre Cazinoul din Constanţa că va fi gata anul acesta şi este destinat în integralitatea lui pentru obiective culturale, acolo urmând a se organiza piese de teatru, şi vor fi două muzee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Constanţei a declarat la Prima News că în privinţa Cazinoului din Constanţa sunt în urmă cu cel puţin 18 luni, adică un an şi jumătate.

”Nu e la noi, e la CNI, dar eu ca primar m-am interesat şi uneori am fost parte a deblocării unor situaţii. Orice proiect mare se gripează undeva, din varii motive. În cazul de faţă, a fost o proiectare care nu avut în vedere că structura de rezistenţă a Cazinoului era compromisă. Deci, executantul când a intrat cu proiectul în mână, a zis, stop, aici nu putem să trecem mai departe pentru că ceea ce am găsit nu corespunde cu realitatea. Din momentul acela, birocraţia intră în funcţiune”, a spus Chiţac.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că s-a ajuns la un moment dat că anvelopa s-a mărit cât s-a putut mări, nu s-a mai putut mări dar nu s-a terminat lucrarea, era 30 sau 40% neterminată, astfel că CNI, ca să aplice legea, nu a făcut altceva decât să organizeze o nouă licitaţie. ”Caznioul, aşa cum arată el acolo, e maiestos, e o bijuterie aritecturală în adevăratul sens al cuvântului, e impunător. Week-endul trecut, când a fost frumos, mi-a zis cineva în glumă, un prieten, domnule, când am fost pe faleză, am avut impresia că a fost un desant al poporului chinez. Era plin, nu numai de constanţeni”, a declarat Vergil Chiţac.

Primarul a mai afirmat despre Cazino că ”va fi o atracţie turistică fără discuţie, în Constanţa”.

” Acolo vom avea numai activităţi culturale. Cazinoul este în momentul de faţă destinat în integralitatea lui pentru obiective culturale. Se vor organiza piese de teatru, vor fi două muzee, o cafetărie. (..) Acolo trebuie să ne gândim ce facem cu el. Licităm pentru dotarea internă a Cazinoului, pentru noi vrem să îi dăm drumul să fie funcţional. Trebuie să dotăm sala de teatru, avem cele două muzee, cu tehnologie imersivă. Acolo mai băgăm vreo 2 milioane de euro, noi”, a completat Chiţac.

Primarul Constanţei a dat asigurări că anul acesta va fi finalizat Cazinoul din Constanţa. ”Fără discuţie, anul acesta va fi gata”, a afirmat Vergil Chiţac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.