Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, joi seară, că nu este normal să existe legături între poliţişti şi lumea interlopă. "Una e să aibă informaţii, care duc la clarificarea unui dosar, şi alta e să stea cu el în birt, interlopul să-i dea peste caschetă sau la nu ştiu ce chef de interlopi comandaţii Poliţiei să apară pe Facebook dezbrăcaţi cum îşi fac selfie cu interlopii", a spus Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vela a explicat, joi seară, la Digi 24, că, după 2015-2016, când a avut loc "marea pensionare" a poliţiştilor, cei din eşaloanele inferioare au ajuns în faţa unor responsabilităţi mari.

"Atunci s-au rupt generaţiile (...) S-au trezit dintr-o dată cu responsabilităţi mari, lucrând dosare complicate şi evident că până au acumulat expertiza, până au învăţat managementul, Poliţia nu a mai fost la fel de eficientă ca în vremea de dinainte de această mare pensionare, când Poliţia nu mai avea informaţii din lumea interlopă", a afirmat el.

El a spus că astfel încrederea în Poliţie ajuns de la 55 la sută la 40 la sută, iar după cazul Caracal - la 30 la sută.

Vela a afirmat că nu este normal ca între poliţişti şi lumea interlopă să existe legături.

"Una e să aibă informaţii, care duc la clarificarea unui dosar, şi alta e să stea cu el în birt, interlopul să-i dea peste caschetă sau la nu ştiu ce chef de interlopi comandaţii Poliţiei să apară pe Facebook dezbrăcaţi cum îşi fac selfie cu interlopii. E o diferenţă între a avea informaţii pentru rezolvarea unu icaz şi acolo sunt eroii anonimi din Poliţie, poliţiştii care luptă, documentează, cercetează sub acoperire sau sub presiunea interlopilor şi a infractorilor şi una este când şefii lor,bine plătiţi, uşi politic pe anumite funcţii, ţinuţi politic cu tot felul de împuterniciri se dedau la fapte reprobabile sau chiar neprofesionale, să nu le zic infracţionale, chiar în văzul lumii, aşa cu sfidare, cu aroganţă", a mai spus Vela.

El a spus că din sistem lipsesc pe funcţii cam 8.000 de poliţişti, cam 4.000 de jandarmi şi cam 4.000 de pompieri.

Vela a explicat că funcţiile pot fi ocupate de cei care acum se pregătesc, de cei pensionaţi tineri care doresc să revină, dar şi din sursă externă.

"Vă dau un caz, celebru, de la Caracal, cel care a făcut interogatoriul cu Dincă şi pe care eu l-am propus domnulu preşedinte Klaus Iohannis pentru decorare, este un poliţist care a venit din sursă externe, profilerul, psihologul încadrat în Poliţia Română este venit din sursă externă", a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.