Peste 75% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în judeţul Vaslui au reuşit să promoveze examenul, cu peste şase procente mai mulţi decât anul trecut. Trei candidaţi au obţinut medii de 10 - doi de la licee din Vaslui şi unul de la un colegiul din Bârlad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Vaslui este de 75,6%, cu 4,2 procente mai mare decât media naţională şi cu şase procente peste rezultatul de anul trecut.

Astfel, din totalul celor 2.520 de candidaţi prezenţi la examen, 1.905 au promovat. Dintre cei 613 elevi respinşi, 139 au avut medii între 5.00 şi 5.99, iar 474 au avut medii sub 5.00.

”Considerăm că aceste rezultate sunt bune şi o spun cu toată inima. Ar fi fost excepţionale dacă am fi avut acelaşi procent însă cu un număr mai mare de absovenţi care să fi participat la examen. De aceea, mai avem de lucrat să convingem elevii care termină liceul să vină să susţină şi bacalaureatul”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În judeţ s-au înregistrat trei medii de 10, obţinute de elevi de la liceele ”Anghel Rugină” şi ”Emil Racoviţă”, ambele din Vaslui, şi de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.