Vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat, luni, că pe la Colectiv nu a trecut niciodată un urbanist care să observe că într-un astfel de spaţiu nu se puteau organiza astfel de evenimente. El a spus că, în schimb, ”suntem foarte buni meseriaşi în a face ritualuri de înmormântare": "Au ars nu doar din cauza corupţiei, ci şi a incompetenţei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ieri (duminică - n.r.) am comemorat drama de la Colectiv şi suntem foarte buni meseriaşi în a face ritualuri de înmormântare sau de jelanie. Aceşti copii, ai noştri, care au ars acolo, au ars nu doar din cauza corupţiei, ci şi din cauza incompetenţei. Pe acolo nu a trecut niciodată un urbanist să vadă că acela nu era un loc unde să se desfăşoare un astfel de concert.  Nu s-au proiectat în oraşele noastre zone speciale pentru un astfel de concert”, a declarat vicepremierul Dâncu, luni, la Forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei. Potentialul strategic sl retelei de parcuri, cladiri si terenuri industriale”.

Victimele incendiului din clubul Colectiv au fost comemorate, duminică, la împlinirea unui an de la tragedie, printr-un marş al tăcerii, inaugurarea a două monumente şi o serie de concerte. 

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în clubul Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. Atunci, 64 de tineri au murit, iar peste 160 au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.