Vârsta copiilor bolnavi ai căror părinţi au dreptul la concediu medical şi la indemnizaţie va fi majorată de la 7 la 16 ani, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sfârşit, o veste bună de la Ministerul Sănătăţii, care a reuşit ca, în cinci luni jumate, de când am vorbit prima dată, să rezolve treaba - concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate”, i-a spus premierul Tudose ministrului Bodog. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă aflată pe agenda şedinţei Guvernului, care prevede majorarea vârstei de la 7 la 16 ani pentru copiii ai căror părinţi beneficiază de dreptul de concediu medical şi de indemnizaţia de îngrijire a copilului bolnav.

”Am clarificat lista afecţiunilor grave pentru care se acordă acest concediu şi am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru părinţii care însoţesc copiii la tratament în spitale din Uniunea Europeană sau din străinătate”, a mai spus Bodog.

”Înţeleg că se continuă demersurile de debirocratizare, dar nu vreţi să acceleraţi un pic?”, i-a mai spus Tudose lui Bodog.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.