Aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care nu s-au prezentat la rapel. Totodată, sunt "foarte puţine cazuri" de infectare după rapel, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că circa 3.500-3.600 de persoane care au primit prima doză de vaccin anti-COVID s-au infectat cu noul coronavirus.
 
"Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum au fost programate în platformă”, a  explicat Gheorghiţă.
 
În ceea ce priveşte numărul celor care s-au infectat după ce au făcut şi rapelul, medicul a menţionat că "sunt foarte puţine cazuri".
 
"Din punct de vedere al numărului, cu totul sunt 3.500-3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu numărul persoanelor vaccinate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
 
Acesta a menţionat că "este prematur" să se discute despre un aşa-zis paşaport de vaccinare care să permită accesul în diverse locuri publice, menţionând că decizia nu aparţine comitetului care coordonează activitatea de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.