Directorul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, Edward Stanca, a depus o cerere prin care solicită să fie suspendat din funcţie după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care se aude cum ameninţă o angajată, iar Consiliul Judeţean Vâlcea, care are în administrare unitatea sanitară, a aprobat solicitarea. În înregistrarea postată pe internet se aude cum directorul îi spune femeii: "Marş acasă, vrei sa-ti dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa. Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare! (...) Pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În înregistrarea publicată de presa locală din judeţul Vâlcea se aude cum bărbatul, care este, conform jurnaliştilor locali, directorul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, Edward Stanca, o ameninţă pe o femeie, căreia îi spune: "Marş acasă, scroafa dracu' ce eşti! Vrei să-ţi dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa. Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc efectiv în picioare! Marş, jigodia dracu'! (...) Pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…”.
 
În urma publicării înregistrării, directorul unităţii sanitare a cerut să fie suspendat, temporar, din funcţie.
 
"Urmare a evenimentelor recente relatate în presă, precum şi a solicitării domnului Edward Stanca, cererea de suspendare a acestuia din funcţia de director, pe perioada anchetei, a fost acceptată. Până la finalizarea anchetei pe care CJ Vâlcea o desfăşoară la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoeşti, pentru asigurarea conducerii operative a spitalului, urmează a fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Consiliul Judeţean Vâlcea.
 
"Întreaga activitate va fi verificată, inclusiv aspectele sesizate ieri. În această situaţie, organele competente sunt organele de poliţie unde persoanele lezate pot să depună plângere. Noi avem, la acest moment, o anchetă în curs, care va stabili eventuale nereguli administrative sau/şi manageriale”, a declarat, la rândul său, administratorul public al judeţului Vâlcea, Adrian Mihăilă, care are în responsabilitate unităţile sanitare din subordinea Consiliului Judeţean. 
 
Conform IPJ Vâlcea, există date conform cărora conflictul dintre managerul de spital şi subalterna sa ar fi avut loc în luna august a anului trecut, iar înregistrarea publicată în mass-media a fost făcută în acea perioadă.
 
"La nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, există în lucru un dosar penal înregistrat la data de 11 septembrie 2020 în care se fac cercetări pentru purtare abuzivă, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dată o soluţie legală”, a informat Poliţia Judeţeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.