Un profesor suplinitor care predă fizica la unul dintre cele mai renumite licee din judeţul Vâlcea a fost înregistrat în timp se stă întins pe catedră, iar o elevă de liceu îl întreabă dacă doreşte să ii facă un masaj, cadrul didactic întrebând-o pe fată: „Te pricepi?” şi „Unde să-mi faci?”. În alt clip, înregistrat la altă clasă, profesorul se află la catedră, iar unii dintre elevi fac roata şi stau în mâini în clasă, chiar în faţa catedrei. Potrivit şefei ISJ Vâlcea, explicaţiile date de profesor au fost acelea că imaginile au fost filmate în pauză şi că s-a întins pe catedră pentru că nu se simţea bine. După apariţia imaginilor, o comisie de cercetare disciplinară va analiza cazul profesorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În imaginile postate de jurnaliştii de la ziaruldevalcea.ro se vede cum profesorul care predă fizica la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea este întins pe spate, pe catedră, şi are un dialog cu o elevă: 
„- Domnul, vreţi să vă facem un masaj?
- Voi vreţi să mă omorâţi!
- Nu, nu! Doamne fereşte!
- Te pricepi?
- Păi da!
- Si unde sa-mi faci?
- Eee, pe spate! La coloană”
 

 
În alt clip se vede profesorul stând la catedră, de vorbă cu un elev, iar în faţa catedrei, în strigătele altor tineri, unul dintre elevi face roata şi stă într-o mână, timp în care elevii îi cer profesorului să fie atent la colegul lor. 
 

 
„Noi ne-am autosesizat în urma apariţiei înregistrărilor, am emis un ordin de serviciu, am desemnat o echipă formată din inspectori care s-a deplasat la unitatea de învăţământ să verifice aspectele. S-a propus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară a cadrului didactic. Astăzi, unitatea de învăţământ avea programat un Consiliu de Administraţie în care se va propune constituirea unei comisii de cercetare disciplinară pentru cadrul didactic care apare în înregistrări”, a declarat pentru News.ro, inspectorul şcolar general al judeţului Vâlcea, Mihaela Andreianu. 
Aceasta a precizat că, în contextul zilelor libere care urmează, comisia îşi va începe efectiv verificările săptămâna viitoare, miercuri.
Şefa ISJ Vâlcea a menţionat că explicaţiile date de profesor au fost acelea că imaginile au fost filmate în pauză şi că s-a întins pe catedră pentru că nu se simţea bine.
„Se pare că înregistrările ar fi fost făcute în pauză, sau cel puţin este explicaţia pe care noi o  avem la această dată, şi că s-a întins pentru că îi era rău. În acelaşi timp, pot să vă spun că la unitatea respectivă există cabinet medical, pentru o situaţie de genul acesta putea să apeleze la îngrijire specializată sau îngrijire de urgenţă. Vom verifica cu atenţie dacă era justificat sau nu comportamentul cadrului didactic. Cel puţin aşa cum constatăm la prima vedere, nu este justificat un astfel de comportament în sala de clasă, mă refer la ambele înregistrări, fie că erau în pauză şi cu atât mai mult dacă ar fi fost în timpul orelor de curs”, a subliniat inspectorul şcolar general al judeţului Vâlcea. 
Potrivit Mihaelei Andreianu, cele două filme au fost înregistrate în clase separate, unul fiind realizat la o clasă a lX - a, iar celălalt la o clasă a X-a. În ambele înregistrări apare acelaşi profesor care predă fizca şi este suplinitor. El predă în acest sistem de aproximativ zece ani. 
Mihaela Andreianu a subliniat că, la nivelul judeţului Vâlcea, sunt probleme în asigurarea profesorilor calificaţi pentru disciplinele fizică şi chimie. Profesorul a primit o normă şi jumătate la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân Vâlcea” în urma repartizării în şedinţă publică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.