USR afirmă, în moţiunea simplă dezbătută în plenul Camere prin care cer demisia ministrului Educaţiei, că Sorin Cîmpeanu este o primejdie pentru toţi cei implicaţi în educaţia din ţara aceasta, iar noua Lege a învăţământului este la mâna unui ministru care nu se mai învaţă minte şi care comite greşeală după greşeală. Textul moţiunii a fost citit în plenul Camerei Deputaţilor de Cristian Brian, deputat USR de Maramures.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este inadmisibilă maniera în care un ministru al unei ţări europene ţine secret legi de o importanţă vitală. Noua Lege a educaţiei ba venea în toamna anului 2021, după memorandumul semnat în şedinţa de Guvern din vara 2021, ba venea în debutul acestui an, ba venea pe 1 iunie 2022, ba cel mai târziu prin septembrie 2023, ba va fi în dezbatere publică, ba va fi asumată de Guvern. Dar felul iresponsabil în care ministrul împarte ordonanţe, hotărâri de guvern şi ordine nu poate fi trecut cu vederea”, spun cei de la USR.
 
Potrivit USR, ”ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu este o primejdie pentru toţi cei implicaţi în educaţia din ţara aceasta”.
 
”Vorbim de ordonanţe prin care a produs haos şi dezastru în învăţământ: transportul elevilor cu tarife imaginare - decontează părinţii, trecerea creşelor de la unităţile administrative teritoriale la Ministerul Educaţiei - decontează angajaţii creşelor care pierd şi până la 40% din salariu. Numai cine a decis nu decontează nimic! Aceste ordonanţe au venit de azi pe mâine, fără posibilitatea ca oameni care se pricep să mai poată repara ceva”, spun parlamentarii Opoziţiei. 
 
USR mai spune în textul moţiunii că ”noua Lege a învăţământului este la mâna unui ministru care nu se mai învaţă minte şi care comite greşeală după greşeală”.
 
”Cei care plătesc cu adevărat acest preţ al incompetenţei sunt generaţiile de copii care consideră că şcoala este o pedeapsă, în bancă, dar şi acasă, în ţara unde doar diplomele şi dosarul cu şină contează. Unde sunt planurile-cadru promise şi ce a reţinut ministerul atâta timp să le elaboreze? De ce din încremenirea acestui sistem de educaţie nu ieşim în primul rând cu modificarea programelor, aşa cum strigă în cor copiii, părinţii şi profesorii, ci ne repezim să facem schimbări de formă, de parcă semestrele purtau vina rezultatelor de la testele internaţionale? În timp ce lumea moare de foame la propriu în sistemul de educaţie sau fuge oriunde vede cu ochii de salariile mizerabile, singura preocupare a ministrului este să păstreze aparenţele, prin operaţiuni de PR, şi să ţină cu dinţii ca decizia politică să rămână legea de facto în sistem”, se arată în document.
 
Potrivit USR, ”singurul loc în care putem spune că actualul ministru „a progresat”: plagiatorii sunt liniştiţi şi protejaţi, directorii şi inspectorii sunt trimişi de la partid pe bandă rulantă, iar concursurile sunt în continuare o glumă, Legea educaţiei se discută doar de către politruci, în loc de specialişti, finanţarea educaţiei e negociată tot între politicieni în funcţie de feudele pe care le deţin, iar deciziile majore, precum calendarul şcolar sau intrarea şcolii în online, sunt ţinute strâns în pixul unui ministru care conduce după bunul plac, după ce visează noaptea”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.