Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că, dacă există probleme cu intrarea autoturismelor în ţară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, atunci vor fi găsite soluţii pentru "bifurcarea" traficului. El a precizat că prioritar este traficul de marfă şi autorităţile au dorit să limiteze cât mai mult timpul de aşteptare la intrarea în ţară. În prezent, la Nădlac II controlul pentru camioane se desfăşoară pe 14 artere, iar la Nădlac I, pentru autoturisme, pe 7 artere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a efectuat o vizită de lucru, duminică, pe graniţa de vest, la punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi  Nadlac I, pentru a verifica la faţa locului cum se desfăşoară tranzitul camioanelor de marfă, respectiv al autoturismelor, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
 
"Vizitele de lucru de astăzi la cele două puncte de pe frontieră, precum şi cea de ieri la PTF Calafat, au ca scop verificarea modului de funcţionare a culoarului realizat din România, astfel încât timpii de aşteptare să fie limitaţi la minim. Reamintim faptul că au fost create facilităţi pentru şoferii de TIR care aduc mărfuri în România, în sensul că s-au simplicat formalităţile de intrare în ţară, iar traficul de autoturisme a fost redirecţionat către Nădlac I, astfel încât punctul de la Nădlac II să fie tranzitat doar de către autocamioane", arată sursa citată.
 
În cadrul vizitei, Vela a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, ai Ministerului Sănătăţii, dar şi cu prefectul judeţului Arad, pentru armonizarea măsurilor luate până în prezent şi pentru identificarea altor soluţii pentru eficientizarea tranzitării frontierei.
 
FOTO: MAI
FOTO: MAI
 
În acest moment, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II controlul pentru camioane se desfăşoară pe 14 artere, iar la Nădlac I, pentru autoturisme, tranzitul se realizează pe 7 artere.
 
Toate punctele terestre de trecere a frontierei sunt suplimentate, în această perioadă, cu personal MAI, dar şi cu militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, care vin în sprijinul angajaţilor Poliţiei de Frontieră.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a mulţumit pentru eforturile depuse tuturor angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţilor locale care îşi desfăşoară activitatea în aceste puncte de frontieră şi fac posibil ca timpii de aşteptare să fie reduşi în condiţiile date, iar controlul şi tranzitul de mărfuri să se realizeze fără probleme.
 
Au fost apreciate, şi cu această ocazie, eforturile deosebite depuse de toţi cei care sunt prezenţi la graniţe, în linia întâi, eforturi care duc la rezultate extrem de eficiente, dar şi la o susţinere deosebită în lupta împotriva Coronavirusului.
 
FOTO: MAI
FOTO: MAI
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Marcel Vela a făcut o vizită la Nădlac, duminică, şi a spus că au fost create unele facilităţi pentru şoferii de TIR-uri care aduc marfă în ţara noastră. 
 
"A fost şi este prioritar tranzitul de marfă, mai ales că există acest culoar de intrare din Ungaria spre România şi ieşirea spre Bulgaria şi în această idee am dorit să limităm cât mai mult timpul de aşteptare la intrarea în ţară. În acelaşi timp am creat şi unele facilităţi pentru şoferii de pe trailere şi TIR-urile care aduc marfă în România şi în această ipoteză şi idee de a ajuta traficul de marfă, am împărţit tot ceea ce intră în România în zona de autoturisme pe Nădlac 1 şi în zona de camioane pe Nădlac 2”, a spus ministrul.
 
El a precizat că, dacă există probleme la Nădlac 1, atunci vor fi găsite soluţii pentru bifurcarea traficului şi în zona respectivă. 
 
"Evident că dacă există probleme pe zona de autoturisme, pe Nădlac 1, o să găsim soluţii să bifurcăm traficul şi acolo astfel încât să degajăm intrarea în ţară de pe Nădlac 1, discutând cu specialiştii, cu colegii de la Poliţia de Frontieră, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, cu autorităţile locale, astfel încât facilităm şi intrarea în ţară pentru că evident suntem preocupaţi ca să fie o fluenţă cât mai bună pe tot tranzitul de la frontiera de vest”, a explicat Marcel Vela. 
 
Întrebat dacă este mulţumit de ceea ce a văzut la Nădlac, ministrul a spus: "Foarte mulţumit. Nu mă aşteptam să fiu chiar atât de mulţumit, să fiu sincer”. 
 
El a completat că prin măsurile luate la Nădlac au dispărut cozile interminabile de la intrarea în ţară. 
 
"O veste bună pentru români este că prin măsurile luate de noi sunt astăzi la Nădlac şi acele coloane interminabile unde se stătea ore în şir la coadă ca să intre marfa în România, existând pericol să fie anulate unele curse, iată ea se derulează într-o conjunctură normală această procedură de tranzit, este bine organizată, colegii de la DSP, de la Poliţia de Frontieră, de la Vamă, toţi care lucrează aici sunt prezenţi la datorie, traficul nu mai este aglomerat, este fluidizat, ceea ce înseamnă că în magazinele din România marfa, alimentele ajung la timp şi cetăţenii trebuie să fie la curent cu acest lucru”, a explicat ministrul de Interne.
 
El a mai spus că în această perioadă infracţiunile au scăzut la nivel naţional. 
 
"La nivel naţional infracţiunile au scăzut şi din cauza sau datorită faptului că circulaţia este restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă, la nivel naţional infracţionalitatea a scăzut. Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile impuse de ordonanţele militare şi probabil îşi păstrează prostul obicei pe care l-au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns. Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite faptele cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor într-o asemenea stare sunt considerante ca şi zonă agravantă”, a explicat ministrul.
 
Marcel Vela a făcut din nou un apel către români să nu vină în ţară de sărbătorile pascale.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.