Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis, miercuri seară, condoleanţe familiilor celor şapte militari care au murit în judeţul Constanţa. ”Este o zi tristă pentru familia Armatei Române”, a transmis ministrul, precizând că pilotul aeronavei MIG este în continuare căutat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, în această seară, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române. Este un accident cu atât mai tragic cu cât misiunea celor şapte militari era aceea de a-l căuta şi salva pe pilotul aeronavei MiG 21 LanceR care a pierdut legătura radio cu turnul de control, miercuri, în jurul orei 20.00”, a revenit ministrul cu un nou mesaj pe Facebook.  

Acesta a precizat că în continuare operaţiunile de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfăşurare. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom”, a transmis, miercuri seară, Vasile Dîncu.  

Acesta a transmis condoleanţe familiilor. 

”Dumnezeu să îi odihnească în pace”, a transmis ministrul.  

Acesta a precizat că, în continuare, se desfăşoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.  

 Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei cinci militari care se au la bord au murit

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.