Un elev de 17 ani de la un liceu din Horezu, judeţul Vâlcea, a fost bătut de trei colegi în timpul unei pauze fără ca vreunul dintre ceilalţi colegi să intervină. Când a aflat despre incident, conducerea liceului a solicitat intervenţia jandarmilor, care i-au amendat pe cei trei agresori cu câte o mie de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Poliţia judeţeană Vâlcea anunţă că s-a autosesizat, după ce a aflat din presă despre incidentul de la Liceul "Constantin Brâncoveanu" din oraşul Horezu.
 
”La data de 17 februarie a.c., poliţiştii din Horezu s-au sesizat din oficiu cu privire la acest  eveniment, care a avut loc în data de 16 februarie a.c., într-o unitate de învăţământ din oraşul Horezu. În cauză, poliţiştii din Horezu efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, informează IPJ Vâlcea.
 
Instituţia precizează că Biroul Siguranţă Şcolară şi Biroul de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii Vâlcea vor desfăşura activităţi de prevenire a violenţei în unitatea şcolară.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, incidentul a avut loc miercuri, la Liceul "Constantin Brâncoveanu" din oraşul Horezu, chiar într-o sală de clasă.
 
În timpul uneia dintre pauze, trei tineri cu vârste de 16 şi 17 ani l-au agresat pe un coleg, fără ca ceilalţi să intervină. 
 
"În timpul altercaţiei, aceştia l-au lovit cu palmele în zona feţei şi a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Patrula de jandarmi i-a adus la cunoştinţă elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul şi nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinţii minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens. În consecinţă, cei trei elevi au fost sancţionaţi contravenţional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1.000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată)”, informează Jandarmeria Vâlcea.
 
Incidentul a ajuns în atenţia jandarmilor după ce elevul lovit de către colegi a anunţat personalul de pază din cadrul liceului, iar conducerea unităţii de învăţământ a solicitat intervenţia jandarmilor. 
 
Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea menţionează că toate informaţiile cu privire la acest incident au fost transmise Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competenţă.
 
Este al doilea incident produs săptămâna aceasta care necesită intervenţia jandarmilor la unităţi de învăţământ din Vâlcea. Marţi, jandarmii au intervenit la Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, unde un elev de clasa a unsprezecea s-a prezentat la cursuri având un pistol de airsoft, conducerea unităţii de învăţământ fiind cea care a sesizat autorităţile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.