Trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, dar care pot fi transportaţi, sunt transferaţi, joi, la Lodz, în Polonia, întrucât au nevoie de îngrijire la Terapie intensivă. Aceştia sunt transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 21 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Łódź  (Polonia), a 3 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă. Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.50.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cursul zilei de joi, trei pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, aflaţi în stare critică, sunt transferaţi în Polonia, la Łódź. 

Este vorba despre pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, aflaţi în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi care necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.
 
"Mulţumim colegilor noştri din Polonia pentru sprijin şi promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluţii în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare şi pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara graniţelor", a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.
 
Potrivit MS, preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedintele Republicii Lituania şi premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia liderii europeni şi-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru ţara noastră.
 
În urma acestei întâlniri online, în 19 octombrie, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.