Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că, începând de joi, se desfăşoară lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 şi 5 din Capitală. Conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ţin legătura cuSpitalului Clinic Colentina, fiind deja luate măsurile necesare pentru ca lipsa furnizării apei calde să nu afecteze cei 312 pacienţi internaţi în acest moment în unitatea sanitară. „În prezent, procedura de achiziţii pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câştigător să realizeze documentaţia tehnico-economică şi să propună o soluţie prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuităţii furnizării agentului termic, în cazul apariţiei unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat”, mai precizează ASSMB în comunicatul de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Ca urmare a anunţului de joi, 2 septembrie 2021, al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB), privind întreruperea timp de 2 zile a furnizării apei calde în zona cuprinsă între Calea Floreasca şi Bulevardul Barbu Văcărescu, inclusiv pentru Spitalul Clinic Colentina, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Conducerea A.S.S.M.B. şi a Spitalului Clinic Colentina sunt în contact permanent şi au luat deja măsurile necesare pentru ca această situaţie să nu afecteze cei 312 pacienţi internaţi în acest moment în unitatea sanitară.

Astfel, având în vedere faptul că multe secţii din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienţi în aceste secţii, până la reglementarea actualei situaţii de avarie.

Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat şi de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafaţă relativ întinsă.

A.S.S.M.B. a luat iniţiativa de a include în lista de investiţii aferentă Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2021, realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluţii de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

În paralel, având în vedere caracterul activităţii medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanţii unităţii sanitare şi ai Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situaţiei furnizării fără sincope a agentului termic.

În prezent, procedura de achiziţii pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câştigător să realizeze documentaţia tehnico-economică şi să propună o soluţie prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuităţii furnizării agentului termic, în cazul apariţiei unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat”, arată comunicatul de presă al ASSMB.

ŞTIREA INIŢIALĂ Potrivit unui anunţ al companiei, vor fi efectuate următoarele lucrări de remediere a avariilor pe: 

1. Conducta Magistralei DN 800 în porţiunea cuprinsă între Camera de Comerţ şi Palatul Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru un număr 60 blocuri şi instituţii din sectoarele 4 şi 5 va fi sistată până marţi, 07 septembrie 2021, ora 20.00; 

2. Conducta DN 500 în porţiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu şi Drumul Sării intersecţie cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru un număr 91 blocuri din sectorul 5 va fi sistată până miercuri, 08 septembrie 2021, ora 20.00; 

3.Conducta DN 700 pe Bulevardul Ştefan cel Mare, în porţiunea cuprinsă între Calea Floreasca şi Bulevardul Barbu Văcărescu. Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 04 septembrie 2021, ora 22.00. Precizăm că furnizarea apei calde pentru Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" şi Spitalul Clinic Colentina va fi oprită, având în vedere amplasarea acestor unităţi medicale pe traseul pe care se vor desfăşura lucrările de remediere. 

”Lucrările sunt esenţiale pentru pregătirea sistemului de termoficare şi pentru funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă în sezonul viitor de încălzire. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, consumatorii au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 şi 0800.820.002”, a transmis Termoenergetica.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.