Poliţiştii Capitalei au reţinut, joi, un tânăr de 21 de ani, faţă de care sunt făcute cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Acesta şi-ar fi lovit concubina, în vârsta de 20 de ani, mai multe ore cu obiecte contondente, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 4. Agresiunile au avut loc în prezenţa fiicei minore a celor doi, în vârstă de cinci luni. Potrivit unor surse, tânărul se numeşte Gheorghe Ion Armando şi ar face parte din clanul interlop Ştoacă. Faţă de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 22 februarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 Poliţie au reţinut tânăr, în vârstă de 21 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. În fapt, la data de 17 februarie 2024,  în timp ce se afla la  o adresă din Sectorul 4, o tânără, în vârstă de 20 de ani, ar fi fost lovită de către concubinul ei, în vârstă de 21 de ani, timp de mai multe ore, cu diverse obiecte contondente. De asemenea,  agresiunile ar fi avut loc în prezenţa fiicei lor minore, în vârstă de 5 luni”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

La data de 21 februarie a.c., Judecătoria Sectorului 4 a emis un ordin de protecţie împotriva acestuia.

De asemenea, organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu, iar în cursul zilei de 22 februarie 2024, bănuitul a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 26 Poliţie şi condus la audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

Sursa citată mai face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.