Mai multe străzi din municipiul Reşiţa au fost inundate, luni după-amiază, după o ploaie torentială. Pompierii din turele libere au fost chemaţi să intervină. Hidrologii anunţă că s-au strâns 48 de litri de apă pe metru pătrat în doar 20 de minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: ”În cursul zilei de astăzi, la staţia hidrometrică Terova, în oraşul Reşiţa, s-au fost înregistrat precipitaţii cumulate de 70 l/mp din care 48 l/mp timp de 20 minute, în intervalul orar 15-15:20”, anunţă, luni, Administraţia Naţională Apele Române.

Potrivit sursei citate, în urma acestor fenomene, scurgerile pe versanţi de pe strada Kogalniceanu au antrenat câteva autoturisme.

”De menţionat faptul că vorbim despre inundaţii pluviale, în zona urbană, unde sistemele de canalizare nu pot asigura scurgerea rapidă a apelor. Fenomenele s-au produs pe torenţi necadastraţi, dar prin cumularea efectelor ne aşteptăm la depăşiri de cote pe râul Bârzava conform avertizării hidrologice cod portocaliu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)”, a mai transmis sursa citată.

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situaţiei actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate”, a transmis ISU Caraş-Severin.
 
Echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa acţionează în mai multe locuri din municipiu şi cartierele aparţinătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. 
 
”În prezent se acţionează cu 4 motopompe în următoarele locaţii: 4 străzi din municipiul Reşiţa, 3 străzi din cartierul Ţerova, cartierul Doman, cartierul Secu. Pana în prezent nu sunt persoane în pericol”, a arătat ISU Caraş-Severin.
 
Mai multe râuri mici din judeţul Caraş-Severin se află, până luni seară, sub avertizare Cod Portocaliu emisă de hidrologi, având în vedere ploile căzute şi prognoza pentru următoarele ore.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.