Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că o nouă porţiune, de 17,5 kilometri, din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti, în lungime totală de 49,57 kilometri, are constructor desemnat. Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni de la semnarea contractului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. - Retter Projectmanagement este câştigătoarea procedurii de atribuire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Marţi, 09.08.2022, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centură Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000. Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. - Retter Projectmanagement, cu preţul de 815.075.249,74 lei fără TVA", a precizat CNAIR, într-un comunicat de presă.

Durata contractului este de 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

Acest lot de autostradă are o lungime de 17,5 km.

Conform sursei citate, în cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri, dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 de metri (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 Bucureşti – Piteşti DN7) şi 650 de metri (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti – Ploieşti şi CF Mogoşoaia – Buftea).

Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord – Lotul 1 se desfăşoară pe teritoriul judeţului Ilfov între DJ 601A (Dragomireşti Vale – Bâcu) şi DN 1 în dreptul localităţii Corbeanca.

CNAIR a precizat că semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câştigătoare o asociere de constructori româno-italiană", a arătat Grindeanu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, după semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord va trebui finalizat în 34 de luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit ministrului, în cadrul acestui contract vor fi construite şi două structuri de mari dimensiuni: un pasaj peste CF101 Bucureşti – Piteşti DN7 şi un pasaj peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti – Ploieşti şi CF Mogoşoaia – Buftea.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile, a precizat Grindeanu.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.