Guvernul a anunţat, luni, că 11 ambulanţe, nouă din dotarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă şi două din dotarea SMURD, au fost donate de ţara noastră serviciilor de urgenţă din Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a explicat că aceste ambulanţe au fost donate pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „Continuăm să oferim sprijin direct şi rapid statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea rusă. 11 ambulanţe, complet echipate şi funcţionale, au pornit spre Ucraina astăzi, donate pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă. Misiunea umanitară cu numărul 29 a fost operaţionalizată prin intermediul HUB-ului de la Suceava, primul Centru logistic european pentru primirea asistenţei umanitare. România este alături de Ucraina şi poporul ucrainean în suferinţă şi va oferi în continuare sprijin!”, a afirmat Nicolae Ciucă. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ „Autospecialele sunt complet echipate şi funcţionale şi vor fi folosite pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă”, mai arată sursa citată.
 
Totodată, donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanţe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin hotărâre de Guvern.
Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.