Peste 3.400 de apeluri s-au înregistrat la 112 în noaptea de Revelion, 1.300 vizând probleme medicale, anunţă MAI. De asemenea, au fost suspendate 228 permise de conducere şi 37 certificate de înmatriculare. Peste o mie de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, 434 dintre ele în noaptea de Revelion, printre cazurile semnalate aflându-se 65 de probleme digestive şi zece accidente cauzate de petarde, potrivit managerului SABI, Alis Grasu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Peste o mie de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, în ultimele 24 de ore, iar 434 s-au înregistrat în noaptea de Revelion

”În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgenţă 112 au fost sesizate 3.475 evenimente care au necesitat intervenţia structurilor MAI. Dintre acestea, 1.300 au vizat situaţii de urgenţă sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD, iar 2.175 de cetăţeni au solicitat intervenţii din partea poliţiei sau a jandarmeriei”, precizează MAI.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi cu privire la 888 de posibile infracţiuni, 319 autori fiind prinşi în flagrant. În plus, au fost depistaţi 15 urmăriţi naţional sau internaţional.

Au fost date 3.173 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.367.651 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 270.267 lei.

”În doar două zile, 30-31 decembrie 2019,​ Poliţia Română a derulat aproximativ 1000 de acţiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul comercializării articolelor pirotehnice, fiind constatate 486 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 487 persoane. De asemenea, au fost aplicate şi 124 contravenţii în valoare de peste 315.000 lei”, menţionează MAI.

​Având în vedere creşterea valorilor de trafic la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore, peste 1.600 poliţişti rutieri au acţionat cu 280 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. 

În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 228 permise de conducere şi 37 certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, peste 21.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi la nivel naţional pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi a intervenţiilor în caz de urgenţă.

Acţiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor şi a faptelor antisociale, precum şi combaterea unor infracţiuni grave şi acordarea de sprijin cetăţenilor aflaţi în situaţii de pericol. Peste 4.100 de patrule formate din poliţişti şi jandarmi au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică.

O mobilizare suplimentară a fost asigurată în noaptea dintre ani pentru cele 180 de evenimente cultural-artistice organizate în spaţiul public la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Datorită mobilizării şi a prezenţei active a efectivelor MAI, nu s-au produs incidente grave în timpul acestor manifestări publice.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.