Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa Naţională de Pensii. Detaliile vor fi stabilite într-o nouă întâlnire pe care sindicaliştii o vor avea luni cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca pensiile să fie plătite la timp în luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sindicaliştii din instituţiile subordonate Ministerului Muncii au primit promisiunea unei ajustări salariale / Luni, la ora 11.00, nouă întâlnire la Ministerul Muncii, după care se va stabili calendarul acţiunilor

UPDATE: Reprezentanţii Guvernului au anunţat, miercuri seară, într-un comunicat de presă că salarizarea angajaţilor din sistemul de pensii şi asistenţă socială, reformarea instituţiilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă au fost temele discutate astăzi de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, şi reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

”Reprezentanţii Guvernului şi partenerii sociali au agreat o soluţie de principiu pentru alinierea salariilor angajaţilor din casele judeţene de pensii la nivelul celor din cadrul casei naţionale de pensii publice, ceea ce înseamnă o majorare a veniturilor angajaţilor din teritoriu”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, detaliile privind transpunerea în legislaţie a acestei soluţii de ajustare salarială vor fi stabilite prin dialog, conducerea Ministerului Muncii urmând să aibă luni, 4 decembrie 2023, o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatelor.

”Procesul de corectare a inechităţilor salariale va continua prin soluţii pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a subliniat că ”este nevoie de reorganizarea şi reformarea instituţiilor publice”.

”În domeniul social, este evidentă necesitatea unui sistem unic de control şi a unui singur sistem de autorizare şi eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, aşa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie făcută în termenul asumat. Aşadar, aveţi întreaga mea susţinere şi a Guvernului pentru investiţiile necesare reformării şi îmbunătăţirii sistemului de asistenţă socială şi de pensii”, a mai transmis premierul.

De asemenea, şeful Executivului a cerut ca pensiile şi drepturile salariale pentru luna decembrie să fie plătite fără întârziere.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical împreună cu reprezentanţii angajaţilor din Casa Naţională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanţelor, Ion Marcel Boloş şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaţilor din sistemul de pensii. În urma discuţiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice”, a transmis, miercuri seară, BNS, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că rezolvarea situaţiei va duce la creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi.

”Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 01 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, cele două părţi au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă.

Greva generală în instituţiile subordonate Ministerului Muncii a început de luni. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.