Medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca au făcut două noi transplanturi de rinichi, la pacienţi de 10 şi 17 ani, donatorul fiind un copil de 4 ani aflat în moarte cerebrală după un accident rutier. De asemenea, o fetiţă de 12 ani a primit cornee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Prelevarea de organe a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean Bihor, iar copilul de 4 ani a fost victima unui accident rutier. 

 La Bucureşti, o fetiţă de 12 ani a beneficiat de asemenea de transplant.

Reprezentanţii unităţio medicale au predcizat că aceasta are o evoluţie favorabilă şi este internată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

“Mulţumim familiei zdrobite de durere pentru gestul care a făcut posibilă salvarea a 3 copilaşi” transmite Dr. Carmen Pantiş, coordonator program de prelevare de organe şi ţesuturi în vederea transplantului.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Doi tineri au primit o nouă şansă la o viaţă normală prin transplant renal pediatric. În cursul zilei de 15 iunie 2023, au fost efectuate două intervenţii de transplant renal de la donator pediatric de 4 ani, aflat în moarte cerebrală”, anunţă, vineri, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, doi pacienţi, de 10 şi 17 ani, au beneficiat de o şansă la o viaţă normală.

”Adresăm pe această cale mulţumiri familiei îndurerate care a găsit puterea de a face un gest de o generozitate excepţională. Echipa de prelevare a fost condusă de Dr. Pop Dan, iar grefele renale au fost transplantate de dchipa de medici condusă de Conf.Dr. Elec Florin”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, de la începutul anului, au fost făcute 44 transplanturi renale dintre care 7 pediatrice.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.