Poliţia de Frontieră Română anunţă că punctele de trecere a frontierei sunt capacitate la maxim, iar personalul poate fi suplimentat, în caz de nevoie. Totodată, au fost intensificate măsurile de control la frontieră, au fost suplimentate turele de serviciu şi se cooperează cu celelalte instituţii pentru a putea oferi sprijin în cazul persoanelor care ar putea solicita ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare)”, a transmis, joi seară, Poliţia de Frontieră.  

Insttuţia precizează că au fost dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României. 

”Situaţia este în dinamică, iar măsurile din competenţa Poliţiei de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcţie de evoluţia acesteia”, a mai transmis instituţia.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: "În prezent, traficul prin toate punctele de trecere la frontiera cu Ucraina se derulează în condiţii normale şi controlul de frontieră se efectuează în baza prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare", a transmis, joi seară, Poliţia de Frontieră.

Astfel, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat că a dispus structurilor subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru întărirea controlului şi supravegherea sporită la frontierele României.

"Punctele de trecere a frontierei sunt capacitate la maxim şi suntem pregătiţi să suplimentăm personalul, dacă va fi cazul. Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate şi s-a întărit cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun, în situaţii impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Există o colaborare foarte bună cu toate instituţiile responsabile, astfel încât să oferim suportul legal necesar persoanelor care se prezintă la graniţele ţării şi solicită ajutorul României, dacă va fi cazul", a arătat sursa citată.

Cooperarea vizează şi prevenirea şi contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor.

"Poliţiştii de frontieră sunt la datorie şi în permanentă legătură cu partenerii instituţionali. Situaţia este în dinamică, iar măsurile din competenţa Poliţiei de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcţie de evoluţia acesteia", a precizat Poliţia de Frontieră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.