Mai multe percheziţii au avut avut loc luni dimineaţă în sediul Primăriei, dar şi la mai multe servicii din subordinea primăriei Iaşi, în cadrul unei anchete a DIICOT. Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că are încredere că verificările DIICOT vor face lumină cât mai repede în ancheta declanşată la primăria Iaşi, precizând că dacă s-a încălcat legea, atunci vinovaţii să plătească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - “Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii, cei vinovaţi trebuie să plătească“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei ieşene.

Edilul precizează că reprezentanţii DIICOT Iaşi s-au prezentat luni la sediul Primăriei Municipiului Iaşi pentru a ridica o serie de documente necesare finalizării unui dosar şi că această procedură nu a periclitat în niciun fel activitatea din sediul Primăriei.

“Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. Pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de noi, procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea Primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi. Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate”, a declarat primarul Mihai Chirica.

UPDATE - ”La data de 26.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării. În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituţii publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei”, transmite DIICOT.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice.
La sediile DIICOT şi BCCO Iaşi, vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Bacău şi Suceava, al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Anchetatorii au descins în mai multe birouri din Primăria Iaşi, ancheta DIICOT vizând modul în care Primăria a încheiat în anul 2005 un contract de asociere.

Primarul Mihai Chirica a precizat că nu este vorba de descinderi, ci despre nişte documente pe care procurorii le-ar fi solicitat în legătură cu un contract încheiat de primăria ieşeană.

"Nu sunt descinderi. Vor să ridice nişte documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participaţiune din 2005. Au venit să ia documentele. Mai există în momentul de faţă un pachet de documente trimise la ei. Noi am sesizat instituţiile statului şi cred că am făcut bine", a declarat presei primarul Iaşiului Mihai Chirica.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.