Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice participă, miercuri, la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave. La eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, dar şi alţi oficiali, care trebuie să facă dovada vaccinării. Pentru buna derulare a evenimentului au fost aplicate mai multe restricţii de circulaţie, iar Metrorex a anunţat suplimentarea garniturilor pe mai multe trasee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Parada s-a încheiat după aproximativ 45 de minute.

UPDATE - Ceremoniile de la Arcul de Triumf au început odată cu sosirea preşedintelui Klaus Iohannis şi intonarea imnului de stat. Apoi, şeful statului a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă, moment urmat de un moment de reculegere.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

ŞTIREA INIŢIALĂ  - Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că la parada militară organizată de ziua Naţională participă aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din mai multe ministere, dar şi din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

La aceştia se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace. Evenimentul va începe la ora 11.00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă. În zona oficială a evenimentului pot intra doar persoane vaccinate. 

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Populaţia poate participa la eveniment dacă păstrează distanţa şi poartă mască de protecţie. 

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Pentru buna derulare a evenimentului, Brigada Rutieră a Capitalei ainstituti mai multe restricţii, lista acestora putând fi accesată AICI

De asemenea, Metrorex anunţă că vine în sprijinul publicului participant la manifestaţiile prilejuite de Ziua Naţională a României şi în data de 1 decembrie 2021, în intervalul orar 09:00 – 16:00, se vor introduce trenuri suplimentare, după cum urmează:

- pe Magistrala 1 (Dristor 2 - Pantelimon) – 1 tren;

- pe Magistrala 2 ( Pipera - Berceni) – 2 trenuri;

- pe Magistrala 3 (Preciziei – Anghel Saligny) – 1 tren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.