Cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat marţi seară, fiind vorba despre o femeie din Bucureşti. Alte trei cazuri fuseseră confirmate marţi seară. În cursul zilei de marţi, opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în Bucureşti, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. O femeie însărcinată se află printre cei diagnosticaţi. În plus, o femeie de 60 de ani din Focşani, care a revenit din nordul Italiei şi a făcut febră, a fost transportată, marţi seară, cu izoleta de la domiciliul său, unde se afla în autoizolare, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani. Un copil de şase ani din judeţul Hunedoara şi mama acestuia, aflaţi în autoizolare după o vizită a femeii în Italia, sunt suspecţi de infectare cu coronavirus. Copilul a prezentat dureri în gât şi febră şi au fost transportaţi la spital, fiind izolaţi pe secţia Boli Infecţioase, până la primirea rezultatelor. O femeie de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, al cărei test pentru coronavirus a fost pozitiv marţi, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat autoizolarea de 14 zile, la revenirea din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Femeie din Hunedoara confirmată cu coronavirus, amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat autoizolarea

UPDATE - Cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat marţi seară, fiid vorba despre o femeie din Bucureşti.

”A fost confirmat şi cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din Bucureşti, în vârstă de 47 de ani”, a anunţat marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia  este contact al pacientului de 60 de ani care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”, fiind apoi diagnosticat cu coronavirus,

Acesta este cel de-al nouălea caz confirmat marţi în Capitală. De asemenea, alte trei cazuri au fost confirmate în ţară.

UPDATE - Cele trei noi cazuri confirmate marţi seară sunt un bărbat de 57 de ani, un altul de 37 şi o femeie de 26 de ani.

Bărbatul de 57 ani s-a întors în cursul zilei de luni din Italia şi se află în carantină în Arad.
 
O altă persoană diagnosticată este o femeie de 26 ani din Hunedoara. 
 
Un alt caz este cel al unui bărbat de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, contact al unei persoane pozitive.

UPDATE - Femeie din Focşani venită din nordul Italiei şi aflată în izolare la domiciliu, transportată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, după ce a făcut febră

O femeie de 60 de ani din Focşani, care a revenit din nordul Italiei şi a făcut febră, a fost transportată, marţi seară, cu izoleta de la domiciliul său, unde se afla în autoizolare, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani.

Femeia a sunat la 112 şi a anunţat că are febră şi se simte rău, menţionând că a revenit din nordul Italiei, iar acum se afla în izolare la domiciliu.

"Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM), pentru transportul unei pesoane, care prezintă simptome de COVID-19, de la domiciliu la spital, secţia boli infecţioase. Misiunea se execută în municipiul Focşani”, a transmis plutonierul Cristina Pârvu de la ISU Vrancea.

Femeia era în izolare la domiciliu din 29 februarie.            

UPDATE - Hunedoara: O femeie şi copilul ei de şase ani, suspecţi de infectare cu coronavirus. Cei doi sunt internaţi în Spitalul Judeţean, izolaţi, până la primirea rezultatelor

Un copil de şase ani din judeţul Hunedoara şi mama acestuia, aflaţi în autoizolare după o vizită a femeii în Italia, sunt suspecţi de infectare cu coronavirus. Copilul a prezentat dureri în gât şi febră şi au fost transportaţi la spital, fiind izolaţi pe secţia Boli Infecţioase, până la primirea rezultatelor.

”Un copil de 6 ani şi jumătate, aflat în autoizolare împreună cu mama reîntoarsă din Italia în data de 26 februarie,  a prezentat febră şi disfagie. S-a luat legătura cu CNSCBT, se transportă la UPU al Spitalului  Judeţean Deva, s-au recoltat probe care se trimit la Spitalul de Boli Infecţioase V. Babeş din Timişoara”, au transmis reprezentanţii DSP Hunedoara.

Potrivit acestora, până la sosirea rezultatelor, cei doi sunt internaţi într-un salon izolat la Secţia de Boli Infecţioase.

UPDATE  - Conform Ministerului Sănătăţii, persoanele diagnosticate sunt: 

1.    Femeie, 31 ani, judeţul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.

2.    Bărbat, 32 de ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3.    Femeie, 30 de ani, gravidă, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4.    Copil, 3 ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5.    Femeie, 36 de ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
6.    Femeie, 35 ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
7.    Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
8.    Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi  de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în Bucureşti. Dintre acestea, 3 sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în Bucureşti, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în Bucureşti, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania şi unul în Marea Britanie. Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.”, a anunţat Grupul de comunicare strategică. 

La nivel naţional, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19), 12 fiind în Bucureşti. Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Anterior, Primarul Capitalei Gabriela Firea anunţase încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în Bucureşti, acestea fiind fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani deja diagnosticat, care a fost internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Cei trei sunt internaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România, bărbatul de 60 de ani. Bărbatul din Bucureşti diagnosticat luni seară cu coronavirus a fost internat în 5 martie cu simptome diferite de cele ale pacienţilor infectaţi, testul fiindu-i făcut câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. El a fost transferat la Institutul ”Matei Balş”.

Primul caz de coronavirus în Capitală este un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie şi care a fost diagnosticat în 7 martie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.