O aeronavă militară este pregătită, joi, pentru a transporta pacienţi cu coronavirus care nu mai au loc în Bucureşti. În total vor fi transportaţi 15 pacienţi în stare gravă, aceştia fiind duşi la spitale din Bacău şi Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din Bucureşti la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis MApN, într-un comunicat de presă. 

Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Bacău - Iaşi, cinci pacienţi bolnavi de COVID 19.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare.Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport se realizează cu trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

”Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a mai transmis MApN. 

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

UPDATE: Reprezentanţii MApN au transmis că primii pacienţi vor fi transportaţi la Bacău şi Iaşi, urmând a fi preluaţi de către echipaje medicale de pe aeroporturile din cele două localităţi. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: MApN a anunţat că, la ora transmiterii acestei ştiri, se fac pregătirile pentru o aeronavă militară care urmează să transporte mai mulţi pacienţi cu coronavirus care nu mai au loc în Bucureşti.

Deocamdată, nu a fost precizat numărul de pacienţi sau locurile unde aceştia vor fi transportaţi.

Decolarea aeronavei militare se va face de la Baza 90 Otopeni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.