Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnica militară SUA care fac parte din Task Force (TF) Cougar sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Pe traseul, convoiul va fi însoţit de Poliţia Militară. Tehnica de luptă, după intrarea în ţară, convoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Primul convoi cu tehnică militară SUA a ajuns la Râmnicu Vâlcea. Situaţia în continuă mişcare. Vă vom ţine la curent cu ultimele informaţii pe măsură ce tehnica militară se apropie de destinaţia finală, Mihail Kogălniceanu”, a transmis Ministerul Apărării.

Coloana va staţiona în incinta unei unităţi militare pentru timpul legal de odihnă al şoferilor.

UPDATE: Ministerul Apărării a transmis care este programul de deplasare al coloanei de trailere cu tehnică militară SUA. 

Insttuţia precizează că autotrailerele formează 2 coloane separate. 

”Prima coloană, aprox. 18 trailere, au plecat din Sibiu în jurul 10.45, spre Rm. Vâlcea. Apoi 9 ore de odihnă, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru şoferi. Plecare din Rm. Vâlcea, aprox. 22.00”, a mai precizat Ministerul Apărării. 
 
Potrivit instituţiei, traseul prin Bucuresti este prevăzut pe A1, Centura Nord, A2.
 
”Ora estimată pentru ajungerea la Bucuresti a primei coloane este 01.00 (mâine dimineaţă). După calculul aproximativ al timpului de marş, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu mâine, 11 februarie,  între orele 5 şi 6 dimineaţă. A doua coloană se va pune în mişcare de la Nădlac mâine 11 februarie, în cursul dimineţii, pe acelaşi traseu. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la MK în mâine seară”, a mai transmis ministerul. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Chiar în aceste momente, convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti - Mihail Kogălniceanu”, anunţă, joi dimineaţă, Ministerul Apărării.  

FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan
FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan

Sursa citată a precizat că, pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliţia Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricţii rutiere. 

FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan
FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Tehnica militară a intrat în ţară miercuri seară, în jurul orei 22.00, iar după trecerea frontierei onvoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac.  

FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan
FOTO - Inquam Photos / Cornel Putan

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.