Populaţia din Bucureşti şi din judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui a primit, vineri, mesaj Ro Alert, după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. În Bucureşti, incidenţa cumulată a depăşit 2 cauri la mia d elocuiori, iar în judeţele vizate 1,5. IGSU a anunţat că mesaje similare vor fi transmis şi în alte judeţe unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Având în vedere creşterea cazurilor de infectare în rândul populaţie cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a transmis, astăzi, mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert. Acestea au fost trimise atât in capitală, cât şi în alte 7 zone din ţara, unde gradul de infectare este ridicat, respectiv in judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui", a anunţat, vineri seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Textul mesajelor pentru locuitorii Capitalei a fost următorul: "Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtaţi corect MASCA, acoperind nasul şi gura. Păstraţi DISTANŢA şi evitaţi aglomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune şi DEZINFECTAŢI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din apropierea dvs. să respecte cu stricteţe regulile! DSU - IGSU".
 
"Facem totodată precizarea că în perioada următoare şi alte judete din ţara vor remite astfel de mesaje preventive în rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare", a mai transmis IGSU.
 
Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 în rândul populaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Atenţie! În Bucureşti nivelul e răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs sau a celor din jur. Purtaţi MASCA corect, acoperind nasul şi gura”, este parte din mesajul transmis de IGSU în Capitală.

Autorităţile cer, de asemenea, bucureştenilor să păstreze distanţa, să se dezinfecteze, să evite aglomeraţiile şi să păstreze igiena mâinilor.

Acelaşi mesaj a fost trimis şi în judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, cu excepţia faptului că s-a făcut referire la o rată de peste 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 în Bucureşti – 2,28, Alba – 1,98, Vâlcea -1,98, Iaşi – 1,80, Bacău – 1,72, Teleorman – 1,62, Neamţ – 1,62, Vaslui – 1,59.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.