Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a precizat că în cursul zilei de miercuri vor fi internaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani primii şase pacienţi la ATI, el precizând că verificările la stocatorul de oxigen au fost încheiate. Unitatea a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI, din totalul de 48.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministerul Apărării a transmis, miercuri, că Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI.

”Sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu, la Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, s-au operaţionalizat astăzi, 13 octombrie, 24 de paturi ATI. Pentru susţinerea acestui efort, ministrul apărării naţionale a dispus suplimentarea personalului MApN detaşat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenţi medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie”, a transmis Ministerul Apărării. 

Astfel, la Leţcani va acţiona o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN - medici, ofiţeri de logistică şi stat major, asistenţi medicali şi brancardieri, care va coordona activităţile Spitalului Modular Leţcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

În funcţie de disponibilităţile tehnice şi de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Leţcani poate creşte gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip.

ŞTIRE INIŢIALĂ: "Au fost finalizate lucrările şi verificările la stocatorul de oxigen. Astăzi (miercuri – n.r.), echipa medicală de pe Secţia ATI va admite primii şase pacienţi. Ulterior, vom operaţionaliza şi celelalte saloane. Vom îngriji cu simţ de răspundere pacienţii, atât din punct de vedere medical cât şi al siguranţei acestora", a afirmat medicul Florin Roşu.

În cursul serii de marţi au fost aduşi la spitalul mobil de la Leţcani zece pacienţi, toţi având forme medii ale bolii.

În prezent, în spitalele suport Covid din judeţul Iaşi, toate cele 88 de paturi ATI sunt ocupate.

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost închis la începutul acestui an, după ce a funcţionat doar câteva luni. Investiţia a depăşit 10 milioane de euro, iar actuala conducere a Consiliului Judeţean i-a acuzat pe foştii şefi ai judeţului că ar exista nereguli privind achiziţia unităţii mobile.

Cincizeci de concentratoare de oxigen aflate în stocurile Poloniei oferite României prin Mecanismul European de Protecţie Civilă au ajuns miercuri în ţară, urmând să fie utilizate la unitatea modulară din Leţcani. 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Csele Attila, a anunţat, marţi, că Spitalul Modular de la Leţcani va fi deschis în cursul zilei cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar paturile ATI vor fi operaţionalizate în zilele următoare.

Stocatorul de oxigen, de care depinde funcţionarea unităţii, ajunsese la Iaşi şi urma a fi pus în funcţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.