Un pacient cu arsuri este transportat, marţi, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române la Graz, în Austria, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Este vorba despre o femeie internată la Iaşi, cu arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi, a declarat că este vorba despre o femeie de 41 de ani, care a suferit arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului.

Pacienta a fost adusă la Iaşi de la Tulcea, cu elicopterul SMURD, şi a fost internată în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", la Terapie Intensivă, fiind sedată şi ventilată mecanic.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marţi, 30 martie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iaşi – Graz - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient care a suferit arsuri", a transmis MApN.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11.00.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.