Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este îngrijorat de cel de-al treilea val al pandemiei şi doar respectarea restricţior şi accelerarea campaniei de vaccinare pot limita răspândirea virusului. În Bucureşti, preşedintele crede că trebuie restricţii suplimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (...) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”, a declarat preşedintele. 

Acesta s-a referit şi la situaţia din Bucureşti:
 
”E important să spun câteva cuvinte şi despre situaţia din Bucureşti care este complicată. Ştiu că au fost multe discuţii şi cred că pentru Bucureşti este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare. Sper ca cei din Comitetul Bucureştean să fie înţelepţi şi să înţeleagă acest lucru, restricţii probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii şi probabil este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere şi pentru magazine şi pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările şi este în interesul nostru al tuturor, în fond, dacă respectăm restricţiile îi ajutăm pe cei din prima linie, medicii, personalul medical şi ajutăm pe cei mai puţini norocoşi dintre noi care fac o formă mai gravă de boală”, a mai declarat Klaus Iohannis. 
 
Şeful statului nu crede, însă, că este necesară carantinarea Capitalei: ”Nu cred că în această etapă carantinarea pentru Bucureşti este o soluţie, dar restricţii suplimentare sunt necesare fiindcă nimeni nu-şi doreşte să ajungem în situaţia de avarie ca să nu mai putem gestiona valul trei. În fiecare zi din păcate sunt foarte mulţi care se îmbolnăvesc şi din păcate sunt şi foarte mulţi care ajung la Terapie Intensivă şi acolo este problema cea mai mare fiindcă numărul de locuri de Terapie Intensivă este limitat şi s-a creat în ianuarie, februarie impresia că pandemia cumva a trecut, o impresie din păcate greşită. Autorităţile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID şi suntem în această situaţie când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricţii suplimentare, cu respectarea lor evident putem să facem faţă acestui val trei”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.