Preşedintele Klaus Iohannis are o şedinţă, luni, cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, Nicolae Ciucă, Marcel Vela şi Nelu Tătaru, pentru a discuta despre campania de vaccinare anti-COVID-19, anbordată ca o problemă de securitate naţională. Şeful statului va face declaraţii de presă de la ora 17.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Şeful statului Klaus Iohannis va susţine luni o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, de la ora 17.00, anunţă Preşedinţia.

ŞTIREA INIŢIALĂ ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea luni, 23 noiembrie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu tema Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională, la care vor participa Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a afirmat, încă de vineri, că a convocat această şedinţă pentru luni, întrucât campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, este o chestiune de securitate naţională.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională", a explicat Iohannis.

Săptămâna trecută, şeful statului anunţa că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

Iohannis spunea, marţi, că a avut a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El anunţa, totodată, că strategia de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna aceasta.

El reitera că vaccinarea va începe etapizat.

”E vorba, în primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrători în educaţie, furnizare de apă. A fost ţinut cont de aspecte speciale – echipele de vaccinare şi locaţiile unde se va desfăşura vaccinarea. Am solicitat autorităţilor publice să comunice clar şi transparent populaţiei măsurile. Cred că e important să combatem fake news-urile”, sublinia preşedintele.
 
Klaus Iohannis afirma că trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie eficientă de vaccinare care să ne permită să revenim cât mai repede la normalitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.