Un bărbat a afişat un banner cu mesajul ”Transilvania, pământ românesc!”, sâmbătă, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. Bărbatul este Mihai Târnoveanu, preşedinte al asociaţiei Valea Neamului, implicat şi în evenimentele care au avut loc la Cimitirul de la Valea Uzului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bărbatul care a afişat bannerul este Mihai Târnoveanu, preşedinte al asociaţiei Calea Neamului. De altfel, el a şi postat pe Facebook înregistrarea incindentului de la Băile Tuşnad, spunând că i-a transmis un mesaj lui Viktor Orban.

 

Pe site-ul său acesta posta în mai un material intitulat ”Mă defineşte naţionalismul, nu mă alătur conservatorilor care aclamă Ungaria şi politica lui Viktor Orban”.

Asociaţia sa a fost implicată în incidentele din 2019, de la Cimitirul eroilor de la Valea Uzului. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Mesajul complet era ”Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul ”Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad.

Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul.

Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în acre are loc evenimentul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.