Unsprezece vârstnici, între care unii cu dizabilităţi, au fost găsiţi, luni seară, de poliţiştii din Ilfov într-un imobil în construcţie din Tunari, aceştia fiind evaluaţi medical de echipaje ale ISU şi Ambulanţei. Primele informaţii arătau că bătrânii au fost relocaţi dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi găsiţi de autorităţi. Ulterior, femeia care îi însoţea le-a declarat poliţiştilor că ei au fost aduşi dintr-un centru din Voluntari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov”, a precizat Poliţia Română.
 
În acest caz continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale.
 
UPDATE - ISU Bucureştui-Ilfov a anunţat că la acest caz sunt angrenate urmatoarele resurse medicale SMURD: un echipaj SMURD tip B, o unitate de terapie intensiva mobila (echipaj cu medic) şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia Română a anunţat că, luni seară, în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media, poliţiştii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea.
 
”Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.
 
Poliţiştii au declanşat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.