Aproximativ 500 de persoane au început, sâmbătă seara, să protesteze în centrul municipiului Galaţi, faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codului Penal, manifestanţii scandând lozinci precum ”Hoţii”, ”Jos labele de pe justiţie” sau ”PSD, ciuma roşie”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au strâns pe platoul din faţa sediului Prefecturii, locul obşinuit al protestelor, în ciuda frigului şi a ninsorii, numărul lor ajungând înscurt timp la 1.000.

Cu steaguri tricolore şi drapele ale Uniunii Europene în mâini, protestarii scandează lozinci precum ”Hoţii”, ”Jos labele de pe justiţie”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Justiţie, nu corupţie” sau ”Uniţi, salvăm toată România”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am ieşit în stradă ca să protestăm împotriva guvernanţilor, am venit ca să nu ne fie ruşine peste ani, nu ştiu dacă îi vom opri pentru că nu dau semne. Cred că vor da ordonanţa de urgenţă, vor prelua metoda Grindeanu, vor mai face mişcări, cu siguranţă, dar vreau să am conştiinţa împăcată şi din acest motiv protestez”, a spus un participant la protest. 

Un alt protestar a spus că este decis să iasă în stradă până când se va renunţa la modificarea legilor justiţiei şi a Codului Penal.

”Nu contează că ninge, războiul se duce în orice situaţie, şi vară, iarnă. Dacă vrei să câştigi trebuie să lupţi, iar lupta trebuie să fie continuă ppână la victorie. Din păcate, am avut speranţe în aceste guvern care acum îşi bate joc de justiţie, de codul penal, vor să modifice absolut tot”, a afirmat protestatarul.Manifestanţii au pornit în urmă cu puţin timp în marş către Palatul Justiţiei.

Manifestanţii au blovat pentru scurt timp intersecţia din faţa Palatului de Justiţiei, după care şi0au continuat drumul către prefectură, scandând împotriva PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.