Ministerul Sănătăţii a precizat, duminică, faptul că la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) au ajuns 31 de pacienţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, în prezent fiind internaţi 26, din care trei intubaţi. Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles şi se fac demersuri pentru a fi transferaţi în străinătate alţi şase. Cei trei civili răniţi în explozia iniţială sunt în stare foarte gravă şi nu pot fi transportaţi în acest moment. Alţi doi pacienţi sunt internaţi la Spitalul de Arşi, la Bagdasar Arseni fiind 11 victime, dintre care trei intubaţi. Unul dintre aceştia nu poate fi transferat, fiind în stare critică. Câte un rănit mai este internat la Spitalul Universitar, Spitalul Elias şi SJU Târgovişte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit MS, 11 răniţi sunt internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dintre care 3 intubaţi. Doi din cei trei intubaţi pot fi transferaţi, unul este în stare critică şi nu permite transferul. Ceilalţi 8 sunt internaţi pe secţii, cu prognostic favorabil.
 
UPDATE - Potrivit MS, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 2 pacienţi în secţia de chirurgie plastică, amândoi sunt stabili.
 
La Spitalul Universitar e internat un pacient în secţia de chirurgie plastică.
 
La Spitalul Elias este un pacient în stare stabilă, internat în secţia de ORL.
 
La Spitalul Bagdasar Arseni s-au prezentat 13 pacienţi, din care: 2 au fost transferaţi la Milano, 2 sunt în ATI în stare gravă, 8 stabili - internaţi în sectia de chirurgie plastică şi un pacient stabil în secţia de chirurgie.
 
În Spitalul Judeţean din Târgovişte a mai rămas internat un singur pacient în stare stabilă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), în Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti au ajuns 31 de pacienţi (dintre care 5 intubaţi) ca urmare a exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.
 
”În acest moment, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 3 intubaţi. Toţi pacienţii au fost operaţi, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopţii. O parte dintre ei au fost supuşi şi astăzi unor proceduri operatorii”, arată sursa citată.
 
De aici, doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles. Pentru alţi 6 pacienţi se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate.
 
”Cei 3 civili din explozia iniţială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment”, a precizat MS.
 
Restul pacienţilor sunt stabili sau cu evoluţie uşor favorabilă.
 
Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.