O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi seară, la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robanescu din Bucureşti, iar pacienţii au fost evacuaţi. Este vorba despre copii şi de aparţinătorii lor, aproximativ 110 persoane. Pompierii anunţă că incendiul a fost stins, iar unitatea medicală nu mai este inundată cu fum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI UPDATE - Premierul Marcel Ciolacu, după explozia de la Centrul Robănescu: Cel mai important este că toţi copiii şi personalul medical sunt acum în siguranţă / Ciolacu va vizita miercuri Spitalul Marie Curie
CITEȘTE ȘI Incendiu la Spitalul Robănescu – Ministerul Sănătăţii: Nu s-au înregistrat victime / Toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii la Spitalul Marie Curie/ Cum s-a produs incidentul

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că incendiul a fost stins, iar unitatea medicală nu mai este inundată cu fum. 

Alerta a fost dată la ora 22.10, iar mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului. 

”Exista riscul de extindere a acestuia la zidurile spitalului. S-a evacuat spitalul, au fost evacuate cadrele medicale şi pacienţii (...) În acest moment incendiul este lichidat, centrul medical nu mai este inundat cu fum, practic, pericolul a trecut”, a declarat  Ana Covaşniuc din partea ISU Bucureşti-Ilfov. 

UPDATE: ”Pompierii militari bucureşteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, loc unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un post trafo din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme. Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că pompierii militari efectuează operaţiunile de căutare-salvare în vederea evacuării posibilelor persoane surprinse în incendiu.

”Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, misiunea fiind în dinamică. Aproximativ 110 copii au fost evacuaţi de personalul centrului şi vor fi relocaţi la Spitalul Marie Curie”, a mai transmis sursa citată.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis, marţi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că spitalul a fost evacuat, inclusiv copiii, aceştia fiind transferaţi la Spitalul Marie Curie.”Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, decarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot şi 2 ambulante SMURD”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit pompierilor, au fost evacuaţi 110 copii, fiind transferaţi la Spitalul Marie Curie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.